De Singles - Week 27

29 juni 2015, 20:30 | Jeroen

Sevdaliza: Marilyn Monroe

Een van de spannendste artiesten die tegenwoordig rondloopt op Nederlandse grondgebied moet wel Sevdaliza zijn. Geboren als Sevda Alizadeh vluchtte ze op vijfjarige leeftijd met haar familie uit Teheran naar Nederland om hier een beter bestaan op te bouwen. En dat is, muzikaal gezien zeker gelukt. Sevdaliza werd door 3voor12 uitgeroepen tot 12van3voor12-talent van dit jaar, was in februari Hollandse Nieuwe bij dat zelfde 3voor12 en stond eerder dit jaar al op Noorderslag en SWSX. Marilyn Monroe is, zoals de titel en hoes die bij de plaat horen doen beloven, een sensueel nummer. De fijne beats bij deze track zijn van Mucky, die we weer kennen van zijn werk voor Nobody Beats The Drum. Sevdaliza’s stemgeluid hypnotiseert je en de mooie muzikale omlijsting maakt van Marilyn Monroe een geweldige track. Marilyn Monroe laat horen dat we definitief een nieuwe ster aan het Nederlandse muzikale front hebben.

Tip: aanstaande zondag zal Sevdaliza optreden op het gratis toegankelijke festival Metropolis Festival in Rotterdam

The Chemical Brothers: Under Neon Lights (Ft. St. Vincent)

In dezelfde week dat The Chemical Brothers laten weten dat één van de broeders (Ed Simons) niet meer mee zal gaan op de aankomende toer, brengen ze het volgende voorproefje van het nieuwe album Born In Echoes uit. Under The Neon Lights is dan ook (nog) geen officiële single. De track is een samenwerking met de eigenzinnige zangeres Annie Clark die muziekliefhebbers beter kennen als St. Vincent. Het is na Sometimes I Feel So Deserted en prijsnummer Go het derde nummer dat we te horen krijgen van het nieuwe album. Under Neon Lights is het minst dansbare van het trio en het duurt dan ook even voordat het nummer echt geland is. De zang van Clark is prikkelend en de freaky beats van de broers zorgen voor een psychedelische trip. Niet het sterkste werk van het duo, maar de diversiteit ten opzichte van Sometimes I Feel So Deserted en Go doet uitkijken naar het nieuwe album, dat 17 juli van dit jaar verschijnt.

Julio Bashmore: Holding On (Ft. Sam Dew)

Soms zijn er van die nummers die al een tijdje circuleren en pas in een laat stadium opgepikt wordt. Holding On van de Britse producer Julio Bashmore is zo’n nummer. Hij is niet meegezogen in de levendige Bass scene die zijn thuisstad Bristol heeft, maar maakt discohouse in de beste traditie van Daft Punk. Bashmore geeft in interviews ook aan geïnspireerd te zijn door het Franse duo en dat is duidelijk te horen op Holding On. Met de Amerikaanse zanger Sam Dew op de vocalen laat Bashmore een zomers en dansbaar geluid horen dat duidelijk een nieuwe kans moet krijgen, nadat de track voor het eerst in april van dit jaar op het wereld wijde web te vinden was.

Kate Boy: Midnight Sun

Het muzikale collectief Kate Boy is afkomstig uit Stockholm en heeft ons in een recent verleden verblijdt met poppy dansnummers als Self Control, Northern Lights en The Way We Are. Midnight Sun is een voorproefje voor het langverwachte debuutalbum One dat in november verschijnt. Deze nieuwe track verschilt niet veel van het vorige werk van de band rondom frontvrouw Kate Akhurst. Melodieuze synths en droge beats worden vocaal bijgestaan door het priemende stemgeluid van Akhurst. De track is geproduceerd door Christoffer Berg, die je mogelijk kan kennen van zijn werk voor bands als The Knife, Fever Ray en Depeche Mode.

Falco Benz: YeahYeahYeah

Falco Benz is de artiestennaam van de Utrechtenaar Eelco Topper. Onder zijn pseudoniem Falco Benz maakt hij al enkele jaren heerlijke dansbare synth house. Topper heeft zijn sporen in de muziek al ruimschoots verdiend door onder andere als toetsenist te werken met Benny Sings, Giovanca, Faberyayo en Kytemans Hiphop Orkest. In This Thing stond vorig jaar nog in mijn jaarlijstje en collega Ruud is groot fan van zijn vorige single Long For The Night. Het moge duidelijk zijn, wij van ZUBB zijn fan van Falco Benz. En daar gaat deze nieuwe single YeahYeahYeah nog een schepje bovenop doen. De track is misschien wat minder radiovriendelijk, maar zal het prima doen in de clubs en op de festivalweides. Doorspekt met de kenmerkende synths en retro housesamples is YeahYeahYeah weer een heerlijk dansplaatje geworden en een mooie toevoeging aan de nu al indrukwekkende discografie van Falco Benz.



Share |

Gerelateerde artikelen