Nieuw album: Father John Misty - Chloë and the Next 20th Century

Muziek

Father John Misty is terug met een nieuw album. Chloë and the Next 20th Century is zijn vijfde album en het eerste nieuwe materiaal sinds de release van God’s Favorite Costumer uit 2018. Eerder bracht Father John Misty tevens de eerste track Funny Girl uit. Bekijk hier de officiële video.

> Lees verder

Nieuw album: Michael Varekamp - Spirits

Muziek

Op 14 januari brengt trompettist Michael Varekamp zijn veertiende album SPIRITS uit. Spirits is het muzikale verhaal over de spirituele achtergrond van Michael Varekamp. Zoals bij velen gaf de pandemie bij gebrek aan externe prikkels aanleiding tot zelfreflectie.

> Lees verder

Nieuw album: Liquid Spirits - Years

Muziek

Years is een album met een eigenzinnig karakter, een verscheidenheid van invloeden uit jazz (Weather Report), world (Milton Nascimento) en hip hop (A Tribe Called Quest, Thundercat) met indie en pop invloeden en conceptueel geïnspireerd door Miles Davis.

> Lees verder

Nieuw album: Placebo - Never Let Me Go

Muziek

Placebo kondigt het nieuws aan van hun langverwachte 8e studioalbum. Negen jaar na de release van hun laatste album (Loud Like Love), is Never Let Me Go bevestigd voor release op 25 maart 2022.

> Lees verder

Nieuw album: Archive - Call To Arms & Angels

Muziek

Op 8 April, 2022 komt het nieuwe album Call To Arms & Angels van Archive uit. Het album is een ware reis. Er is vanaf het begin een donkere sfeer, die zich opbouwt met een progressief absorberend momentum.

> Lees verder

Nieuw album: Kensington - Unplugged

Muziek

Met het uitbrengen van Unplugged komt op vrijdag 26 november een lang gekoesterde wens uit van de succesvolle Nederlandse band Kensington. Die ontlading hoorde je terug in het publiek en uiteindelijk dus ook op de plaat.

> Lees verder

Nieuw album: Blair Jollands

Muziek

Holograms, de aanstaande LP van Blair Jollands, is een verzameling van liedjes die zijn beïnvloed door het leven op aarde gedurende de afgelopen 4 seizoenen.

> Lees verder

Single: Beachdog - Crawl in Pieces

Muziek

Nieuwe rock band Beachdog tekent bij Snowstar Records en brengt eerste single uit. Op 19 november brengt de band een 7 inch EP uit, waarvan eerste single Crawl in Pieces nu uit is

> Lees verder

Nieuw album: IDLES - Crawler

Muziek

Op 12 november brengt IDLES hun vierde studioalbum ‘Crawler’ uit. Dit album is de opvolger van ‘Ultra Mono’ (2020). De 14 tracks van het album zijn opgenomen in de beroemde Real World Studios in Bath, tijdens de Covid-19 pandemie.

> Lees verder

Nieuw album: Suzan & Freek - Dromen In Kleur

Muziek

Op 29 oktober verschijnt Dromen In Kleur, het tweede album van Suzan & Freek. Het album is de opvolger van Gedeeld Door Ons. Op het album staan onder meer de singles Weg Van Jou en De Overkant, Goud en de huidige single Onderweg Naar Later.

> Lees verder

Nieuw album: I'll Be Your Mirror: a tribute to The Velvet Underground & Nico

Muziek

I’ll Be Your Mirror: A Tribute to the Velvet Underground & Nico is verschenen via Verve Records, het oorspronkelijke label van de Velvet Underground. De plaat bevat de standout-track There She Goes Again gecoverd door King Princess.

> Lees verder

Nieuw album: Curtis Harding - If Words Were Flowers

Muziek

De uit Atlanta afkomstige artiest Curtis Harding heeft vandaag zijn nieuwe album If Words Were Flowers aangekondigd en de groovy single en videoclip Can’t Hide It gedeeld. Bekijk hier bij ZUBB de op de jaren ’70 geïnspireerde videoclip.

> Lees verder