De Vliegende Meubelmakers

10 juli 2012, 12:20 | Jeroen

Zaterdag 21 juli is het zover voor deze helden! Op deze dag vliegen er namelijk weer een hele groep meubelmakers naar het verre en warme buitenland om onze mede wereldbewoners een handje te helpen.

De Vliegende Meubelmakers is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het hulp bieden aan ontwikkelingsgebieden door het inzetten van meubelmakers, natuurlijk allemaal op vrijwillige basis. Alles gebeurt in samenwerking met de lokale bevolking en dus krijgen de meubelmakers er ook iets voor terug; kennis van andere culturen en manieren van leven.

De doelstelling van het de Vliegende Meubelmakers is eenvoudig; kennis overdragen op het gebied van houtbewerking, wederzijdse cultuuroverdracht en het maken van meubels voor het ontwikkelingsproject. En er zijn projecten in verschillende landen, zo gaan er groepen naar o.a. Nicaragua, Nepal, de Filipijnen en Malawi.

De stichting is ontstaan na de tsunami’s in 2004, Wilma Dierx en Gerco Buis bedachten dat ze met wat leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam wel wat hulp konden bieden aan de lokale bevolking. Wat bedoeld was als een eenmalige actie in Sri Lanka is uitgegroeid tot jaarlijks terugkerende projecten over de hele wereld. Sinds 2007 is de stichting officieel en zijn de Vliegende Meubelmakers een feit.

De vrijwilligers zoeken ter voorbereiding van de reis zelf sponsors in Nederland, dit zodat ze de materialen kunnen bekostigen wanneer ze in de ontwikkelingsgebieden zijn. Hier maken ze samen met de plaatselijke bevolking meubels van, denk daarbij aan bijvoorbeeld schoolbankjes en stapelbedden.

Maar er is natuurlijk altijd financiële hulp welkom. Ook jij kunt je steentje bijdragen aan de Vliegende Meubelmakers en hun projecten, je kunt een bijdrage overmaken voor een bepaald project of de stichting steunen met een maandelijkse donatie, klein en groot, alle bijdragen zijn welkom. En dit is natuurlijk belastingvrij. Check de site voor meer informatie en rekeningnummers.

Wil je ook Vliegende Meubelmaker worden? Kijk dan even naar de voorwaarden en meld je aan!Share |

Gerelateerde artikelen