Pinterest

18 december 2013, 12:03 | Jeroen

Hou je van plaatjes kijken? Uren naar inspiratie voor je huis zoeken of je vergapen aan mooie foto’s van de natuur ergens in het Regenwoud? Dan is Pinterest de uitkomst.

Waar we vroeger de deur uit gingen om magazines te kopen en dus ook geld uit moesten geven, kun je nu via het web up to date blijven en je eigen prikbord bijhouden van items die jij interessant vindt. Je kunt in allerlei categorieën zoeken, zo is er veel over mode te vinden, recepten van de mooiste gerechten, interieur en design ideeën, vakantie bestemmingen en alles voor je bruiloft.
Een populaire categorie is Do It Yourself, met meestal ontzettend leuke en simpele ideeën om je huis wat mooier te maken. Of vrolijke knutsels voor een kinderpartijtje of feestdag. En met kerst op komst stroomt het natuurlijk vol met leuke ideeën voor allerlei kerstmis decoratie.

Maar ook op design en mode gebied zijn er veel mooie dingen te vinden. Zo zitten bijna alle grote mode en interieur merken ook op Pinterest. Ze halen er hun eigen inspiratie vandaan en delen dit voor een deel met ons. Maar ze zetten er bijvoorbeeld ook hun nieuwste collectie of reclame campagnes op. Ook veel modebloggers zitten op Pinterest om hun outfits met de wereld te delen.

Pinterest werkt heel simpel, je hebt een groot prikbord waar je mappen op aan kunt maken. In deze mappen kun je allerlei afbeeldingen naar keuze pinnen, via andere pinners op Pinterest of via de Pin It button die je kunt installeren in browser. Je kunt wereldwijd je favoriete Pinners volgen en zij jou. Alle afbeeldingen brengen je terug naar de website waar ze oorspronkelijk zijn afgehaald.
Klik op de volgende links voor leuke voorbeelden van Pinterest pages met bijvoorbeeld diy, mode, interieur, natuur en kerst ideeën.Share |

Gerelateerde artikelen