De Beste Social Awards

16 maart 2016, 16:00 | Jeroen

Vandaag start de inzending voor de 3e editie van De Beste Social Awards. Het platform De Beste Social Media organiseert wederom een prijsuitreiking voor de meest opvallende uitingen op social media.

Via de gloednieuwe website van De Beste Social Awards kunnen bedrijven, overheden en andere instanties vanaf vandaag t/m 15 april hun beste uitingen en campagnes op social media insturen. Een deskundige jury – met o.a. acteur/cabaretier Wart Kamps, schrijfster Renske de Greef, fotograaf William Rutten, grappenmaker Jordi van de Bovenkamp en vertegenwoordigers van YouTube, Twitter & Facebook – beoordeelt vervolgens de inzendingen.

Webwinkel Coolblue was in 2015 de grote winnaar en ging onder andere naar huis met de prestigieuze award voor Beste Merk. Ook dit jaar kijkt Gert-Jan Lasterie, Praatjesbaas van Coolblue, weer uit naar de gezonde competitie: “Voor Coolblue blijft social media een uitstekend middel om onze klanten te leren kennen en met ze in gesprek te gaan. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden die social media ons geeft om onze klanten nog beter te helpen en ons merk verder op te bouwen. Dat is waarom een De Beste Social Award winnen voor ons zo waardevol is. Het publiek heeft zelf een groot aandeel in het kiezen van de uiteindelijke winnaar. Daar doen we het voor.” Vorig jaar zijn er ruim 60.000 stemmen uitgebracht en is er veel landelijke publiciteit gegenereerd voor De Beste Social Awards.

Inzenden tot en met 15 april

De beste berichten, video’s en campagnes kunnen worden ingezonden voor zeven categorieën: Beste Campagne, Beste Video, Beste Copywriting, Beste Webcare, Beste Design, Beste Inhaker en Beste Initiatief. Voor vier categorieën (Beste Merk, Slechtste Bericht, Beste BN’er en Beste Bericht van de Buurman) kunnen er via de site gratis suggesties ingestuurd worden. Samen met de suggesties van de jury zal De Beste Social Media een shortlist maken.

Na 15 april buigt de jury zich over alle inzendingen wat resulteert in genomineerden per categorie. Het publiek kan vervolgens van 9 mei t/m 1 juni stemmen op zijn favoriete berichten. De uitslag wordt 50% door de jury en 50% door het publiek bepaald, behalve bij de categorie ‘Best Campagne’ (100% jury).De live uitreiking van De Beste Social Awards vindt plaats op donderdag 9 juni in B. Amsterdam.

Jury

De jury van De Beste Social Awards is dit jaar flink uitgebreid. Organisator Diederik Broekhuizen: “Social media is voor iedereen, dus zochten we ook naar een zo breed mogelijke jury. Daarom kozen we er dit jaar voor om voor elke categorie een aparte jury te zoeken met daarin specialisten uit verschillende windrichtingen. We zijn apetrots op alle 28 juryleden die de inzendingen voor ons gaan beoordelen.”

De juryleden van De Beste Social Awards 2016 zijn:

Beste Inhaker
Gonnie Spijkstra – Verse Reclame
Wart Kamps – Acteur / cabaretier
Jaap van Zessen – Social media analist Buzzcapture
Rob Beemster – Redacteur Adformatie

Beste Design
Remy Harrewijn – Managing director Festina Amsterdam
Martijn Pronk – Head of digital Rijksmuseum
Eelco Roos – Fotograaf @Croyable
Lilian Stolk – Emoji expert

Beste Campagne
Rocco Stallvord – Oprichter First / Filter
Elja Polak – Head of agencies Facebook
Frederike den Ottelander – Social media manager IKEA
Stephanie Stumpel – Programmatic manager VICE

Beste Video
Bas Welling – Mede-oprichter WeFilm
Mark Hoekx – YouTuber Gekke Markie
Diana Pattiselanno –Oprichter Beeldbrigade
Marijn Poeschmann –Partner manager YouTube Benelux

Beste Copywriting
Merijn Henfling – Hoofdredacteur LINDAnieuws.nl
Renske de Greef – Schrijfster
Bonnie Parren – Freelance community manager & blogger
Nienke Blokhuis – Journalist

Beste Webcare
Sanneke Boesveldt – Head of marketing Twitter Benelux
Jordi van de Bovenkamp – ‘Grappigste Twitteraar’
Roos van Vugt – Social media strateeg Merkwerker
Leonne van de Ven – Oprichter PR-bureau De Wolven

Beste Initiatief
Matthijs Jaspers – Hoofredacteur Who Cares?
William Rutten – Fotograaf / oprichter ‘Be Nice or Leave’
Sanne Tieke – Online coördinator Stichting Vluchteling
Smita Gayadin – Cultureel ondernemer

Check voor meer informatie over de jury check de website.Share |

Gerelateerde artikelen