Lililite: de oplossing voor lezen in bed

26 januari 2017, 16:19 | Jeroen

Award winnende designer Thijs Smeets ontwerpt de perfecte combinatie tussen functioneel en cool. Ontmoet Lililite de alles-in-één oplossing voor lezen in bed.

De ‘early adopters’ die product ontwerper Thijs Smeets, bekend van zijn designs voor merken als Leolux en Gispen Today, steunden bij zijn Kickstarter campagne hebben de LiliLite al een tijdje in huis. Dit najaar is deze ingenieuze leeslamp ook verkrijgbaar voor het grote publiek. De LiliLite is de eerste bedlamp dat kan multitasken: een boekenplank, een leeslamp en een boekenlegger in één. Het meest unieke kenmerk is de responsive lichtschakelaar: een sensor doet het licht uit als een opengeslagen boek op de plank gelegd wordt. Als het boek weer opgepakt wordt gaat het licht automatisch aan. LiliLite heeft ook een schakelaar waarmee het licht zelf aan- en uitgezet kan worden.

Naast het responsive en ruimtebesparende karakter, is de LiliLite ook energiezuinig. Dankzij de verwisselbare LED-lampen, in elke kleur en intensiteit die je maar wilt, heeft deze inventieve bedlamp een maximale energie-efficiëntie.

LiliLite is verkrijgbaar via www.lililite.com voor €149,-.

Over de Ontwerper

Thijs Smeets is een Amsterdamse product designer (1979). Hij heeft gewerkt voor merken als Coca Cola, Nokia en Nike, en ontwikkelde producten voor hoog aan-geschreven meubelmerken zoals Leolux en Gispen.

Zijn ontwerpen worden over de hele wereld tentoongesteld. Momenteel is zijn werk te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam. Miljoenen zijn producten zijn verkocht.Share |

Gerelateerde artikelen