Bouke's Must-Z Movies (week 28)

10 juli 2013, 16:17 | Jeroen

Elke week worden de bioscopen weer overspoeld door een nieuwe lading films. In deze bijdrage lees je welke van de nieuwe films je moet gaan zien. Ik kijk naar de reputatie van de betrokken filmmakers en acteurs, maar ook naar de geruchten en recensies die al aan zijn komen waaien.

Bouke is er eff niet dus vandaag de Must-Z’s van mijn hand. Ik hoop een goede selectie te maken, want ik wil uiteraard wel op zijn niveau acteren. Met Terrence Malick denk ik een goede opener van het lijstje te hebben. Hoewel zijn films wat traag zijn en het soms meer over het beeld dan het verhaal en de karakters gaat, moet volgens mij het beeld het verhaal vertellen. Het vol (lees: dood) praten van scènes is iets waar we wat vaker zonder kunnen in veel films. De trailer van To the Wonder beloofd veel goeds. Daarnaast fantasie in Byzantium een Vampieren verhaal niet in de (slechte) traditie van het niveau Twilight, maar naar mijn idee een stuk interessanter. Van de makers van The Vampire Diaries. Bekas is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Aan de trailer te zien iets totaal anders. Een komische en ontroerende film uit Koerdistan. Een Franse komedie kan niet missen. De zoveelste zal je misschien denken, maar Mariage à Mendoza is een Roadmovie en dat is een van mijn favoriete onderwerpen. Ben benieuwd. Tenslotte een animatie. Monsters University is deel twee van Monsters inc. Het gaat terug in de tijd. De eerste vond ik erg leuk. Zal mij benieuwen of het gelukt is deze net zo leuk of zelfs leuker te maken. Ik hoop een waardige vervanger te zijn voor bouke. Zo niet, no worries. Bouke is er volgende week weer!

To the Wonder
Verspreid over een periode van verscheidene jaren, vertelt ‘To the Wonder’ het verhaal van Neil (Ben Affleck), een mislukt schrijver die een liefdeloos bestaan leidt met zijn buitenlandse vriendin Marina (Olga Kurylenko). Wanneer Marina haar visum dreigt te verlopen, wordt Neil eigenlijk gedwongen om haar een huwelijksaanzoek te doen. De situatie zorgt voor spanningen en Neil voelt zich aangetrokken tot de mooie Jane (Rachel McAdams), terwijl Marina hem bedriegt met ene Charles. Beide zoeken ondertussen hulp bij priester Quintana (Javier Bardem), die Neil en Marina begeleidt, maar zo geen kans krijgt om een eigen leven te leiden. De situatie begint ook minder te worden voor hun dochter, die steeds meer problemen krijgt op school…

Byzantium
Byzantium volgt twee mysterieuze vrouwen die aankomen in een badplaatsje. Daar ontmoet Clara (Gemma Arterton) de eenzame Noel en Eleanor (Ronan) Frank (Landry-Jones). Eleanor besluit Frank hun dodelijke geheim te vertellen. De twee zijn 200 jaar geleden geboren en overleven op menselijk bloed. Als de kennis van hun gruwelijke geheim zich verspreidt, worden ze ingehaald door hun verleden en nemen de zaken gevaarlijke wendingen.

Bekas
De dakloze broers Zana (7) en Dana (10) wonen aan de rand van de wereld, in Koerdistan. Aan het begin van het verhaal vangen ze een glimp op van Superman door een gat in de muur van de lokale bioscoop. Zana en Dana besluiten dat ze naar de Verenigde Staten willen, om daar te wonen met Superman. Als ze eenmaal daar zijn kan hij al hun problemen oplossen, hun levens makkelijk maken en iedereen straffen die ooit gemeen tegen ze was. Zana, de jongere broer, begint een lijst met alle mensen te maken, die Superman moet straffen. Bovenaan de lijst staat Saddam Hussein. Dana, de oudere broer, pakt het realistischer aan en maakt een concreet plan om in de VS te komen. Hij denkt na over geld, paspoorten, transport en een manier om over de grens te komen. Helaas hebben ze geen van die dingen. Desondanks besluiten de twee broers hun droom te volgen.

Mariage à Mendoza
Parijs – Buenos Aires, en vandaar naar Mendoza. De broers Antoine en Marcus zijn op weg naar de bruiloft van hun neef in het westen van het land… Argentinië, het grote avontuur waar ze al zo lang van dromen! Maar bij hun aankomst in Buenos Aires blijkt dat het helemaal niet zo goed gaat met Antoine: hij is net door zijn vrouw gedumpt. Marcus gaat tot het uiterste om er zijn broertje weer bovenop te helpen. Van zwoele nachten in de hoofdstad tot de pracht en praal van de maanvallei. Onderweg ontmoeten ze een helderziende receptionist, een goddelijke schoonheid, stenen die geluk brengen… Op hun weg naar de bruiloft vinden de twee broers elkaar terug. Maar net als Antoine wat opknapt, is het Marcus die afknapt…

Monsters University
Mike Wazowski en James P. Sullivan zijn een onafscheidelijk paar, maar dat was niet altijd het geval. Vanaf het moment dat deze twee monsters elkaar tegenkwamen, konden ze elkaar niet uitstaan. “Monsters University” opent de deur naar hoe Mike en Sulley hun verschillen overwonnen en elkaars beste vrienden werden.

Ik ga proberen aankomende week To the Wonder te kijken en een recensie te schrijven. Mocht je zelf nog Must-Z’s hebben laat het ons weten.



Share |

Gerelateerde artikelen