Bouke's Must-Z Movies (week 17)

23 april 2014, 18:13 | Jeroen

Elke week worden de bioscopen weer overspoeld door een nieuwe lading films. In deze bijdrage lees je welke van de nieuwe films je moet gaan zien. Ik kijk naar de reputatie van de betrokken filmmakers en acteurs, maar ook naar de geruchten en recensies die al over zijn komen waaien.

De eerste zomer blockbuster première van het jaar is aankomende week te zien met The Amazing Spiderman 2. Na de Spiderman trilogie van de hand van regisseur Sam Raimi met in de hoofdrollen Tobey Macguire en Kirsten Dunst en James Franco is het nu dus alweer het tweede deel in de Amazing Spiderman serie. Ik heb de eerste nog niet gezien, maar ga dat snel nog even doen zodat ik kan bepalen of ik deze wil zien. Van de andere releases weet ik (nog) niet heel veel, maar ik heb gelezen dat Les Salauds een keiharde Franse Noir moet zijn. Daar gaat mijn interesse zeker naar uit. Ook de animatiefilm Minuscule – La vallée des fourmis perdues lijkt mij een frisse uitzondering op de Dreamworks of Disney animatie. Deze ga ik aankomende week proberen te zien.

The Amazing Spider-Man 2

Spider-Man (Andrew Garfield) krijgt het druk in deze film. Hij leidt zijn gewone leventje als Peter Parker, samen met zijn grote liefde Gwen Stacy (Emma Stone). Maar er is natuurlijk ook nog zijn buitengewone leven als gekostumeerde held Spider-Man. In dat kostuum probeert hij New York te beschermen. Maar als zich een nieuwe, machtigere slechterik de vorm van Electro (Jamie Foxx) aandient, moet bij zichzelf op zoek naar kracht. Ook keert zijn oude vriend Harry Osborn (Dane DeHaan) onverwacht terug. Dat is het moment waarop Peter zich realiseert dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: OsCorp.

Metro Manila

Oscar Ramirez en zijn familie vluchten weg van het armoedige leven op de rijstvelden van de Filippijnen. Eenmaal aangekomen in Manila, de hoofdstad, krijgt Oscar een baan bij een bedrijf dat gepantserde wagens rondrijdt, en zijn baas Ong neemt hem onder zijn vleugels. Al snel blijkt het leven in Manila lang niet zo goed te zijn als Oscar had gehoopt.

Les Salauds

Marco Silvestri, kapitein van een containerschip, spoedt zich naar Parijs. Zijn zus Sandra is wanhopig. Haar echtgenoot heeft zelfmoord gepleegd, de familiezaak is failliet en haar dochter is in een psychiatrische instelling opgenomen. Volgens Sandra is dit allemaal de schuld van de machtige zakenman Edouard Laporte. Marco is vastberaden om wraak te nemen en verhuist naar het gebouw waar Raphaëlle, de minnares van Laporte, woont. Maar Marco is niet voorbereid op de schaamteloze en geheime manipulaties van Sandra… En hij heeft er ook geen rekening mee gehouden dat hij verliefd zou worden op Raphaëlle.

Love Eternal

Ian Harding is 26 jaar oud en een onrustige jonge man. Als zijn moeder overlijdt, verlaat hij het huis gedurende tien jaar niet. Dan wordt hij gedwongen een wereld te ontdekken waarvan hij het bestaan vergeten was. De buitenwereld is vreemd en verwarrend, en als hij denkt op te geven, dient zich een levenslustige jonge vrouw aan.

Minuscule – La vallée des fourmis perdues

Door een plotselinge storm wordt een picknickplaats plotseling verlaten. Als gevolg daarvan ontstaat er een oorlog tussen twee rivaliserende mierenkolonies. De inzet is een grote doos suiker. In deze onrust raakt een jong lieveheersbeestje bevriend met een zwarte mier en hij besluit haar te redden uit het rode mierennest.Share |

Gerelateerde artikelen