IDFA: on Stage & deel selectie

Film & TV

Vandaag heeft International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) de selectie bekend gemaakt van de films in de competities Mid-length, Short, Student en Kids & Docs. Al deze competities staan vanaf vandaag op de website.

> Lees verder

KLIK Animation Festival

Film & TV

Het programma van de 2017 editie van KLIK Amsterdam Animation Festival is compleet. Van 17 tot en met 22 oktober neemt KLIK het EYE Filmmuseum in Amsterdam over om alles dat geanimeerd is te vieren.

> Lees verder

Gouden Kalveren uitgereikt

Film & TV

Op vrijdagavond 5 oktober zijn tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op de 38e editie van het Nederlands Film Festival de Gouden Kalveren uitgereikt. Bankier van het Verzet won de meeste Gouden Kalveren waaronder beste film.

> Lees verder

Halloween Horror Show

Film & TV

In de nacht van zaterdag 27 oktober op zondag 28 oktober presenteert Mr. Horror voor de tiende keer de Halloween Horror Show: een nachtelijke horrormarathon vol nagelbijtende spanning, gitzwarte humor en rijkelijk vloeiend bloed.

> Lees verder

Nominaties Gouden Kalveren 2018 bekendgemaakt

Film & TV

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft onder toeziend oog van filmminnend publiek en vele filmmakers de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt. De 38e editie van het NFF vindt plaats van donderdag 27 september t/m vrijdag 5 oktober

> Lees verder

Winactie: Comic Con Amsterdam 2018

Film & TV

Maak hier bij ZUBB kans op twee kaarten voor de zondag. Tijdens dit weekend kunnen fans hun grootste helden uit films, televisieseries, comics, games, cosplay, scifi, fantasy en anime ontmoeten, de nieuwste merchandise scoren en genieten van de beste panels.

> Lees verder

Parool Film Fest opent met Shoplifters

Film & TV

Gouden Palm-winnaar Shoplifters van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda opent woensdag 10 oktober de derde editie van Parool Film Fest en beleeft daarmee tevens zijn Nederlandse première.

> Lees verder

Comic Con Amsterdam 2018

Film & TV

Tijdens dit weekend kunnen fans hun grootste helden uit films, televisieseries, comics, games, cosplay, scifi, fantasy en anime ontmoeten, de nieuwste merchandise scoren en genieten van de mooiste cosplay en de beste panels.

> Lees verder

World Cinema Amsterdam 2018

Film & TV

Het programma voor World Cinema Amsterdam 2018 is rond en de kaartverkoop is gestart. Nu kun je beginnen met het plannen van je favoriete films. Ook deze editie zijn er weer veel regisseurs uitgenodigd en velen komen ook.

> Lees verder

Openingsfilm Imagine Film Festival: Isle of Dogs

Film & TV

Imagine Film Festival, bij uitstek het festival voor alle horror, sci-fi en fantasyfans, heeft hun openingsfilm bekend gemaakt! Dit jaar opent Imagine het festival met Isle of Dogs, de nieuwste film van Wes Anderson.

> Lees verder

Movies that Matter Festival

Film & TV

Het Movies that Matter Festival biedt in de internationale stad van Vrede en Recht in negen dagen zo’n zeventig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan.

> Lees verder

Go Short Festival 2018

Film & TV

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen viert dit jaar haar tiende editie. Al tien jaar is Go Short het grootste podium voor de korte film in Nederland. Van 11 tot en met 15 april staat Nijmegen in het teken van de beste Europese en Nederlandse korte films van dit moment.

> Lees verder