Restored & Unseen brengt filmklassiekers bij elkaar

Film & TV

Voor Restored & Unseen put Eye zowel uit de eigen collectie als uit het internationale aanbod van gerestaureerde kopieën. Het programma is twee keer per maand te zien, op de maandagavond.

> Lees verder

VR op Imagine Film Festival 2019

Film & TV

Van 10 t/m 20 april 2019 is het Imagine Film Festival weer te beleven bij Eye in Amsterdam. Voor deze editie hebben Imagine Film Festival en Bekijk ’t hun krachten gebundeld in een uniek educatieproject.

> Lees verder

Openingsfilm IFFR 2019: Dirty God

Film & TV

De officiële start van IFFR 2019 is op woensdag 23 januari in de Grote Zaal van Theater Rotterdam Schouwburg. De openingsfilm is Dirty God van de Nederlandse filmmaker Sacha Polak.

> Lees verder

Winnaar VPRO IDFA Audience Award bekend

Film & TV

Don’t Be a Dick About It van de Amerikaanse regisseur Benjamin Mullinkosson heeft de VPRO IDFA Audience Award gewonnen, de grote publieksprijs van het International Documentary Film Festival Amsterdam.

> Lees verder

IDFA 2018 maakt winnaars bekend

Film & TV

Reason wint de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary. Tijdens de prijsuitreiking van de 31e editie van IDFA in Internationaal Theater Amsterdam zijn de winnaars bekendgemaakt van de verschillende prijzen in de IDFA competitieprogramma’s.

> Lees verder

Eerste filmtitels bevestigd voor IFFR 2019

Film & TV

Voorbereidingen voor de 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) zijn in volle gang. Nu het programma vorm krijgt, maakt IFFR alvast 26 bevestigde titels bekend, waaronder de wereldpremière van de Nederlandse film De Camino.

> Lees verder

Imagine Film Festival & Cinéart presenteren Suspiria

Film & TV

Imagine Film Festival en Cinéart Nederland presenteren een reeks speciale voorpremières van Suspiria, de nieuwe film van Luca Guadagnino (Call Me By Your Name). Op iedere locatie zal één van de Imagine programmeurs de film in komen leiden.

> Lees verder

IDFA: on Stage & deel selectie

Film & TV

Vandaag heeft International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) de selectie bekend gemaakt van de films in de competities Mid-length, Short, Student en Kids & Docs. Al deze competities staan vanaf vandaag op de website.

> Lees verder

KLIK Animation Festival

Film & TV

Het programma van de 2017 editie van KLIK Amsterdam Animation Festival is compleet. Van 17 tot en met 22 oktober neemt KLIK het EYE Filmmuseum in Amsterdam over om alles dat geanimeerd is te vieren.

> Lees verder

Gouden Kalveren uitgereikt

Film & TV

Op vrijdagavond 5 oktober zijn tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op de 38e editie van het Nederlands Film Festival de Gouden Kalveren uitgereikt. Bankier van het Verzet won de meeste Gouden Kalveren waaronder beste film.

> Lees verder

Halloween Horror Show

Film & TV

In de nacht van zaterdag 27 oktober op zondag 28 oktober presenteert Mr. Horror voor de tiende keer de Halloween Horror Show: een nachtelijke horrormarathon vol nagelbijtende spanning, gitzwarte humor en rijkelijk vloeiend bloed.

> Lees verder

Nominaties Gouden Kalveren 2018 bekendgemaakt

Film & TV

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft onder toeziend oog van filmminnend publiek en vele filmmakers de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt. De 38e editie van het NFF vindt plaats van donderdag 27 september t/m vrijdag 5 oktober

> Lees verder