Nominaties Gouden Kalveren 2018 bekendgemaakt

Film & TV

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft onder toeziend oog van filmminnend publiek en vele filmmakers de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt. De 38e editie van het NFF vindt plaats van donderdag 27 september t/m vrijdag 5 oktober

> Lees verder

Winactie: Comic Con Amsterdam 2018

Film & TV

Maak hier bij ZUBB kans op twee kaarten voor de zondag. Tijdens dit weekend kunnen fans hun grootste helden uit films, televisieseries, comics, games, cosplay, scifi, fantasy en anime ontmoeten, de nieuwste merchandise scoren en genieten van de beste panels.

> Lees verder

Parool Film Fest opent met Shoplifters

Film & TV

Gouden Palm-winnaar Shoplifters van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda opent woensdag 10 oktober de derde editie van Parool Film Fest en beleeft daarmee tevens zijn Nederlandse première.

> Lees verder

Comic Con Amsterdam 2018

Film & TV

Tijdens dit weekend kunnen fans hun grootste helden uit films, televisieseries, comics, games, cosplay, scifi, fantasy en anime ontmoeten, de nieuwste merchandise scoren en genieten van de mooiste cosplay en de beste panels.

> Lees verder

World Cinema Amsterdam 2018

Film & TV

Het programma voor World Cinema Amsterdam 2018 is rond en de kaartverkoop is gestart. Nu kun je beginnen met het plannen van je favoriete films. Ook deze editie zijn er weer veel regisseurs uitgenodigd en velen komen ook.

> Lees verder

Openingsfilm Imagine Film Festival: Isle of Dogs

Film & TV

Imagine Film Festival, bij uitstek het festival voor alle horror, sci-fi en fantasyfans, heeft hun openingsfilm bekend gemaakt! Dit jaar opent Imagine het festival met Isle of Dogs, de nieuwste film van Wes Anderson.

> Lees verder

Movies that Matter Festival

Film & TV

Het Movies that Matter Festival biedt in de internationale stad van Vrede en Recht in negen dagen zo’n zeventig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan.

> Lees verder

Go Short Festival 2018

Film & TV

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen viert dit jaar haar tiende editie. Al tien jaar is Go Short het grootste podium voor de korte film in Nederland. Van 11 tot en met 15 april staat Nijmegen in het teken van de beste Europese en Nederlandse korte films van dit moment.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2018

Film & TV

De 34e editie van het festival staat ook dit jaar weer in het teken van originele en eigenzinnige horror-, sciencefiction- en fantasy-films. Imagine Film Festival biedt in de hoofdstad in elf dagen zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films waarin het fantastische centraal staat.

> Lees verder

IFFR: Hivos Tiger Award 2018

Film & TV

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de acht films die zijn geselecteerd voor de Hivos Tiger Competition: zeven wereldpremières en een internationale première, waaronder twee Nederlandse (co)producties.

> Lees verder

Genomineerden en guests of honour Shortcutz

Film & TV

Elk jaar host Schortcutz Amsterdam een Award ceremonie. Hierbij geven inspirerende mensen uit de filmindustrie speeches om de nieuwe generatie te stimuleren nog meer en betere films te maken.

> Lees verder

Phantom Thread met live orkest op IFFR 2018

Film & TV

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Universal Pictures International Netherlands werken samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor een unieke vertoning van Paul Thomas Andersons langverwachte nieuwe film Phantom Thread.

> Lees verder