Nominaties Gouden Kalveren 2019 bekendgemaakt

Film & TV

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft vanavond in Utrecht de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt. Op vrijdagavond 4 oktober vindt de uitreiking plaats tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala in Stadsschouwburg Utrecht.

> Lees verder

Taartrovers Film Festival in Eindhoven

Film & TV

Tijdens de herfstvakantie opent het Taartrovers Film Festival haar deuren in Eindhoven. Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar is dit jaar al in Groningen en Amsterdam neergestreken en komt van 14 t/m 18 oktober naar Eindhoven.

> Lees verder

La Belle Époque opent Film By the Sea

Film & TV

Op 13 september wordt in CineCityXL Vlissingen de rode loper uitgerold voor de bezoekers van het Openingsgala van de 21ste editie van Film by the Sea met La Belle Époque. Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland.

> Lees verder

Filmfestival van de Kortste Nacht

Film & TV

Nog maar een paar weken tot de kortste nacht van het jaar. En deze vier je samen met Go Short op 21 en 22 juni met het Filmfestival van de Kortste Nacht. Een tweedaags festival in Arnhem, met een verrassend programma voor filmliefhebbers en –professionals.

> Lees verder

Amsterdam Spanish Film Festival

Film & TV

Dit jaar viert het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) haar vijfjarig jubileum. Met een selectie van de meest originele, interessante en indrukwekkende films laat het festival zien wat de Spaanse cinema het afgelopen jaar te bieden had.

> Lees verder

Winnaars 35ste Imagine Film Festival

Film & TV

Tijdens de slotavond op 19 april zijn de prijzen uitgereikt van het 35ste Imagine Film Festival. Daarbij ging de Black Tulip Award naar het Brazilaanse The Father’s Shadow. De Méliès d’argent voor de beste Europese film ging naar het Duitse O Beautiful Night en Wild.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2019 tot nu toe

Film & TV

Een exclusief film festival is Imagine elk jaar eigenlijk wel. De films die voorbij komen spreken een breed publiek aan. Wat aangeeft dat het genre niet exclusief is, de films destemeer. De films die wij tot nu toe hebben gezien bewijzen die stelling.

> Lees verder

Taartrovers Film Festival

Film & TV

Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar toert tot oktober langs Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Veel films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien.

> Lees verder

Bijzondere gasten tijdens Imagine Film Festival

Film & TV

Het 35ste Imagine Film Festival verwelkomt tussen 10 en 20 april een groot aantal gasten uit binnen- en buitenland. Daaronder eregast William Lustig, de bijzondere game-scenarist Rhianna Pratchett én de regisseurs van de openings- en slotfilm.

> Lees verder

Gaming en virtual reality tijdens Imagine Film Festival 2019

Film & TV

Tijdens Imagine Film Festival 2019, van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam, presenteert het festival een uitgebreid programma van film, gaming en VR, waarin deze discpiplines in samenhang worden gepresenteerd.

> Lees verder

Tweede editie IN-EDIT festival

Film & TV

IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd. Een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek.

> Lees verder

10 jaar Cineville

Film & TV

Cineville bestaat tien jaar. Om dat te vieren trekt het platform voor filmfanaten op zondag 24 maart door het land met tien van de beste films van het afgelopen decennium, samengesteld door Cineville-pashouders.

> Lees verder