De Singles - Week 25

16 juni 2014, 08:26 | Jeroen

Soul Sister Dance Revolution: Submarine

Ondanks dat de Haagse band Soul Sister Dance Revolution sinds half maart al een te gekke nieuwe single uit heeft, hebben wij daar op ZUBB gekgenoeg nog geen aandacht aan besteed. Gelukkig is het daar nooit te laat voor, dus bij deze staat Submarine alsnog in de wekelijkse Singles column. De nieuwe single van SSDR is weer een erg fijne. De band onder leiding van Thomas van der Want lijkt daar patent op te hebben. Op debuutalbum Playground Kids is namelijk bijna niets zwaks te vinden en ook live staat de band als een huis. Op de single is naast Submarine nog een nieuw liedje van de band te horen; het fijne Don’t Walk Away, welke de band ook tijdens concerten speelt. De 7 inch vinyl is te bestellen via de website van de Soul Sister Dance Revolution en downloaden kan oa. via iTunes.

Cheatahs: The Swan

Één van de meest aanstekelijke liedjes van de gelijknamige debuutplaat van Cheatahs heeft in Amerika een re-release gekregen. Van The Swan kwam in 2012 al een videoclip uit, maar vanwege de Amerikaanse tournee die de band samen met Eagulls op het moment van schrijven onderneemt, is The Swan van een nieuwe videoclip voorzien. Het liedje zelf is één van de blijere tracks van de CD en ook menig concert wordt met de track afgesloten. Zo ook het concert onlangs in de Melkweg als voorprogramma van Cloud Nothings. Als je Cheatahs live aan het werkt wilt zien, kan je komend weekend op het Best Kept Secret festival in Hilvarenbeek terecht, waar de band op de zondagmiddag geprogrammeerd staat.

Swans: A Little God In My Hands

De meest duistere muziek van deze week wordt geleverd door de band Swans, een experimentele rockband uit Amerika, die onder de bezielende leiding staat van de 60-jarige duizendpoot Michael Gira. Swans bestaat al sinds 1982 en bracht een jaar later het debuutalbum Filth uit. Vorige maand verscheen hun 13e album To Be Kind en het enige nummer dat in aanmerking komt voor een singlerelease is A Little God In My Hands. Redelijk toegankelijk en met een duur van 7 minuten nog enigszins te doen. Veel van de overige tracks op To Be Kind klokken namelijk rond of zelfs boven de tien minuten en zijn daarmee geen singlemateriaal. Uitschieter Bring the Sun / Toussaint L’Ouverture duurt zelfs ruim een half uur. Je moet er van houden, want Swans is best zware kost, maar als je er voor openstaat en je verdiept je erin, zul je merken dat To Be Kind met zijn ruim twee uur durende speelduur een waar meesterwerk is. Vrijdag 26 september staat de band in Paradiso in Amsterdam.

Tim Knol: Soldier On

Aanzienlijk minder zware kost en by far de luchtigste gitaren in de selectie singles van deze week komen van Tim Knol. Eind november 2013 verscheen de derde plaat Soldier On van zijn hand. Een plaat waar het vertrouwde geluid van de Hoornse singer-songwriter in een elftal kwaliteitsliederen goed te horen is. De titeltrack en albumopener Soldier On is tesamen met een videoclip op single verschenen. De clip is geregistreerd door Knol zelf en in de hoofdrol zie je drummer Bas de Vries. Als je Tim Knol de komende tijd live wilt zien, dan kan dat. Deze week is hij nog op Oeral te vinden en ook de rest van de zomer kan je hem overal in Nederland tegenkomen als je wilt.

Jack White: Lazaretto

De laatste single van de Singles van deze week is niet de minste. Het is de nieuwe van Jack White, Lazaretto. Het is de eerste single en de titletrack van zijn onlangs verschenen tweede langspeler Lazaretto. De single zelf is in april ‘s werelds snelst verschenen single na de opnames geworden: bijna 4 uur na de opnames lag deze namelijk al in de winkels. Afgelopen week is er een officiële video bij het nummer verschenen en deze is weer ouderwets Jack White. Aan het einde van Lazaretto hoor je zelfs the White Stripes terug, als er eentonig op de drums geslagen wordt. Het is een te gek nummer, als voorloper op alweer een goede plaat van Jack White.



Share |

Gerelateerde artikelen