Recensie: Klaxons in Melkweg

Muziek

Afgelopen week stond de elektronische indie rockband Klaxons in de Oude Zaal van de Melkweg in Amsterdam. Enerzijds ter promotie van het onlangs verschenen derde album Love Frequency, anderzijds als (tijdelijk) afscheid.

> Lees verder

Recensie: Amatorski in Rotown

Muziek

Als in trance gebracht door de ingetogen fluisterpop, Amatorski krijgt het aanwezige publiek fluisterstil. Fluisterpop op zijn best in combinatie met het warme licht in Rotown en even bevinden we ons in een droomwereld, ver van de werkelijkheid.

> Lees verder

Recensie: Thomas Azier in Maassilo

Muziek

Zaterdagavond 25 oktober stond de Nederlandse Thomas Azier in de Maassilo in Rotterdam. Een prachtige zaal, die gemaakt lijkt te zijn voor de muziek die Azier maakt. Hij bracht dit jaar zijn eerste, goed ontvangen, album Hylas uit.

> Lees verder

Recensie: Brother & Bones in 013

Muziek

Het is nog even wachten op het eerste studioalbum van Brothers & Bones, al werd Kerosene al als single uitgebracht en gaf de band afgelopen vrijdag een voorproefje van wat ons te wachten staat tijdens een geweldig energiek concert in 013.

> Lees verder

Recensie: The Fray in het Paard

Muziek

Donderdag 1 oktober stond de Amerikaanse band uit Denver, Colorado op het grootste podium van het Paard van Troje in Den Haag. De zaal was tot aan de nok gevuld. The Fray is bekend van een flink aantal radio hits, waaronder How To Save a Life.

> Lees verder

Recensie: Antemasque in Melkweg

Muziek

In de Oude Zaal stond Antemasque op het affiche met Le Butcherettes als voorprogramma. Muzikaal was het een sterk optreden, goede nummers, goed gespeeld en op het eind hebben we nog wat echt vuurwerk gekregen.

> Lees verder

Recensie: Ásgeir in Paradiso

Muziek

Afgelopen donderdagavond stond de IJslandse singer-songwriter Ásgeir in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Ter promotie van zijn debuutplaat In The Silence gaf hij een optreden in een uitverkochte en warme Grote Zaal.

> Lees verder

Fotoreportage: Oude Haven Zomerfestival 2014

Muziek

Zondag 24 augustus was het weer tijd voor het kleinschalige Oude Haven Zomerfestival in Rotterdam. Een festival voor groot en klein, voor jong en oud. Hier op ZUBB een foto impressie van het festival.

> Lees verder

Recensie: the Orwells in Bitterzoet

Muziek

Gisteravond stond the Amerikaanse rockband the Orwells ter promotie van hun tweede album Disgraceland in de Amsterdamse concertzaal Bitterzoet. Een memorabele avond werd het niet, maar met zanger Cuomo heb je wel Rock ‘n’ Roll.

> Lees verder

Recensie: Cloud Nothings in Rotown

Muziek

Dinsdag 19 augustus stond de band Cloud Nothings, de lo-fi indierock band uit Cleveland, alweer op de bühne in Nederland, ditmaal in de Rotown in Rotterdam. Het was niet uitverkocht, maar er hadden niet veel meer mensen bij gekund.

> Lees verder

Recensie: Novastar in Bostheater Amsterdam

Muziek

Aan het einde van een verder regenachtige zondag werd het droog in het Amsterdamse Bos. In deze bijzondere omgeving liet Novastar veel van het nieuwe album Inside Outside horen, maar ook favorieten van vorige albums.

> Lees verder

Fotoreportage: Waterpop 2014

Muziek

Het gezelligste festivals van Nederland moet wel het Wateringse Waterpop zijn. Op de affiche voor de 37ste editie stonden onder andere Bells Of Youth, Wooden Saints en het Amerikaanse The Posies. Voor ZUBB was fotograve Alina Krasieva aanwezig.

> Lees verder