Capsule Hotel: dobberend overnachten

23 juli 2012, 16:43 | Jeroen

Als je avontuurlijk (en romantisch!) bent ingesteld, maar even geen tijd of zin hebt om je tent op te zetten in de Alpen, probeer dan een paar nachtjes in het bijzondere Capsule Hotel.

Oorspronkelijk werden deze vreemde, oranje capsules in 1972 gebruikt als overlevingsmogelijkheid bij rampen voor schepen. Ten behoeve van een nomadisch kunstproject heeft kunstenaar Denis Oudendijk de capsules in 2004 omgebouwd tot hotelkamers. Met als doel ons meteen een kijkje te geven in wat de toekomst wellicht zal brengen.

De capsules hebben een diameter van ruim vier meter, zijn uiteraard zeer goed bestand tegen de elementen en zijn geschikt voor drie personen. Je kunt kiezen voor een Survivalcapsule waarin je slaapt op een hangmat van visnetten met dekens en kussens. Maar je kunt ook gaan voor de Luxecapsule met zijden lakens, champagne, een dvd-speler, minibibliotheek en discobol. Tevens word bij de luxe versie een fiets met slot geleverd.

Check de site van Capsule Hotel voor de huidige locatie van de capsules en om overnachtingen te boeken. Één van de capsules ligt momenteel bij surfersdorp F.A.S.T. in Scheveningen.



Share |

Gerelateerde artikelen