Toneelgroep Maastricht: Een pompstation

Theater

Toneelgroep Maastricht komt met een nieuwe voorstelling “Een pompstation” is een komisch en grimmig portret van vier levenskrachtige vrouwen die elk op hun eigen wijze vechten voor hun vrijheid. Het stuk is te zien van 13 juni t/m 8 juli.

> Lees verder

Recensie: Sartre zegt Sorry

Theater

Laura van Dolron was gisteravond in het NT in Den Haag te zien met de reprise van haar voorstelling: Sartre Zegt Sorry. Een heerlijk en realistisch beeld van de hedendaagse dertiger! Bekritiseren, reflecteren, een lach en een traan.

> Lees verder

Firma MES EXTRA: Club Mayfair

Theater

Iedereen kent het, maar bijna niemand is er ooit binnen geweest. Club Mayfair in het Zeeheldenkwartier aan de Elandstraat in Den Haag. Het luxebordeel is een plek waar iedereen wel een mening over heeft, maar weinigen echt iets over weten.

> Lees verder

Recensie: Tartuffe

Theater

Een daverende opening van dienstmeid Dorine. Alles wat Nederland, Nederland maakt passeert de revue in deze ode aan ons kikker landje. Hierna verslapt het echter. De oneindige rijm die het stuk aan elkaar breidt gaat mij al snel irriteren.

> Lees verder

Eerste Editie Vondelfestival

Theater

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2012 vindt de eerste editie van het Vondelfestival plaats, een nieuw theaterfestival op bijzondere locaties in en rondom het bekendste park van Amsterdam.

> Lees verder

Gevallen van alledaagse waanzin

Theater

Toneelgroep Maastricht speelt een surrealistische komedie over mensen die op zoek zijn naar liefde en daarbij uit wanhoop soms ongewone dingen doen. Het verhaal is intrigerend door zijn onvoorspelbare wendingen en onwaarschijnlijke gebeurtenissen.

> Lees verder

ZUBB's Best Of 2011 - Theater

Theater

De beste voorstellingen van 2011 kiezen is een lastige keuze. Het zijn de krenten uit de pap, dat wel. De disciplines binnen de toneelwereld zijn erg divers. Wij hebben een top 20 samengesteld op basis van durf, onderwerp, populariteit, kwaliteit en originaliteit.

> Lees verder

Lachen met Reggie wie?

Theater

Reggie Watts live is een belevenis die geen rode draad of samenhangende verhalen vertelt, maar vreemde sketches, hilarische en bijzondere imitaties speelt. Krankzinnige hiphopsongs vol vreemde geluidseffecten en bizarre stemvervormingen.

> Lees verder

Angels in America

Theater

Angels in America, een vertolking van Tony Kushner, bevat tijdloze thema’s zoals de nood aan verandering en mededogen, de kracht van de verbeelding, liefde en vriendschap over de grenzen van ras, religie en ideologie.

> Lees verder

Het Einde met Martijn Koning

Theater

Een spetterende climax van een jaar Eindemaandsshows met uiteraard muziek van het aanstormende cabaretduo Maartje & Kine en een gastoptreden van de onvolprezen Sander van Opzeeland. Komt allen!

> Lees verder

Vaarwel, Sjaak Bral

Theater

Vaarwel Khadafi, aardbevingen, Obama, Osama, Alphen en andere rampen, zoals Dries Roelvink. Het is weer het einde van het jaar dus dat betekent een nieuwe editie eindejaars- met Sjaak Bral.

> Lees verder

Toneelgroep Amsterdam - KRETEN EN GEFLUISTER

Theater

Kreten en gefluister is een indringende bewerking door Ivo van Hove van één van Ingmar Bergmans mooiste filmscripts. Centraal in de voorstelling staat het onderzoek naar de krachten en de betekenis die de dood in ons leven kan hebben.

> Lees verder