Toneelgroep BAM! speelt Shopping/F*cking

Theater

Een wereld waarin alles, maar dan ook echt alles, te koop is. Een wereld waarin men consumeert vanuit een leegte, vanuit een drang om te bezitten – en hoe meer men bezit, hoe leger men zich voelt.

> Lees verder

Recensie: Kleine Zielen door de Toneelgroep Amsterdam

Theater

Als je aan een bewerking van Couperus denkt, bekruipt je al snel het gevoel dat je naar een zwaar stuk gaat kijken. Niks is minder waar. Regisseur Ivo van Hove maakt er een hedendaags en zeer vermakelijk stuk van.

> Lees verder

Kleine zielen door de Toneelgroep Amsterdam

Theater

Voor het derde seizoen op rij regisseert Ivo van Hove werk van Louis Couperus. Net als De stille kracht en De dingen die voorbijgaan is Kleine zielen een coproductie met de Ruhrtriënnale, waar de voorstelling op zondag 24 september in première ging.

> Lees verder

Romeinse Tragedies in Carré

Theater

Sinds de première in 2007 op het Holland Festival reist Toneelgroep Amsterdam met Romeinse tragedies de hele wereld rond. Van 15 t/m 21 juni 2018 staat het multimediale spektakel exclusief in Carré.

> Lees verder

Het Jaar van de Kreeft keert terug

Theater

Luk Perceval bewerkte voor Toneelgroep Amsterdam een van zijn lievelingsromans: Het jaar van de kreeft van Hugo Claus. Een portret van geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen.

> Lees verder

Medea terug in Amsterdam

Theater

Een rauw, enerverend, maar ook duister-humoristisch stuk. Marieke Heebink won de Theo d’Or 2015 voor haar rol. De voorstelling is voor het vierde opeenvolgende seizoen te zien.

> Lees verder

Alleen als we samen mogen

Theater

Schrijver en verhalenverteller Martine Bakker en singer-songwriter Bobbie Wall bundelen hun krachten in Alleen als we samen mogen. In september gaat de show in première en is de release van het geïllustreerde boek met EP.

> Lees verder

Het Nationale Theater seizoen 2017-2018

Theater

Wat maakt ‘ik’ tot ik, ‘wij’ tot wij en ‘de ander’ tot de ander? En hoe gaan we met die ander en ‘het andere’ om? In theaterseizoen 2017-2018 zijn dat leidende vragen bij de producties van Het Nationale Theater.

> Lees verder

BAM speelt #Jeanne

Theater

Het Amsterdamse theatergezelschap Toneelgroep BAM! speelt #Jeanne, een bewerking van het beroemde verhaal van Jeanne d’Arc. De première vindt plaats op 14 juni in het Amsterdams Theaterhuis te Amsterdam.

> Lees verder

Het Holland Festival

Theater

Het Holland Festival haalt ieder jaar de grote meesters en de nieuwe sterren van de internationale podiumkunsten naar Amsterdam.

> Lees verder

Rumspringa

Theater

Rumspringa is het debuut van Iona Daniel en Rineke Roosenboom als Nieuwkomers bij Orkater. Ze slaan de handen ineen met de eigenzinnige rockband Shaking Godspeed in deze rock-opera.

> Lees verder

Een Meeuw door Toneelgroep Oostpool

Theater

Tsjechov slaat in zijn toneelstuk Een Meeuw precies de kwetsbare toon tussen komedie en tragedie aan. Toneelgroep Oostpool brengt deze klassieker met een topcast op 28 maart en 21 april naar de Koninklijke Schouwburg.

> Lees verder