ITA on demand: Opening Night

Theater

Opening Night ging in 2006 in première en is jarenlang een theaterhit geweest tot ver buiten Europa: van Wenen, Korea, Parijs, Australië tot New York, Chili en Buenos Aires. Vanaf nu tijdelijk te zien op ITA On Demand.

> Lees verder

ITA opent op 1 juni de deuren met première

Theater

Internationaal Theater Amsterdam opent op 1 juni haar deuren weer. Tijdens de première en de voorstellingen in juni worden maximaal 30 mensen in de schouwburg toegelaten, vanwege de maatregelen tegen corona.

> Lees verder

Hans Kesting Ridder

Theater

Vrijdag belde burgemeester Halsema van Amsterdam ITA-acteur Hans Kesting om hem mee te delen, dat hij door de Koning wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 7

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. EPISODE 7: GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT. Met een rake uitspraak hekelt een deugdzaam man de ongehoorde huichelarij van de geestelijken.

> Lees verder

ITA'S Decamerone: Episode 4, 5 en 6

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. Vandaag drie nieuwe episodes met Maria Kraakman, Achraf Koutet en Hadewych Minis.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 3

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. EPISODE 3: HÉLÈNE DEVOS. Met een gevat woord bespot Guiglielmo Borsiere de gierigheid van messer Ermino dei Grimaldi.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 2

Theater

EPISODE 2: MARIEKE HEEBINK. Dokter Alberto uit Bologna jaagt een dame, die met zijn verliefdheid voor haar de spot wilde drijven, het schaamrood naar de wangen.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 1

Theater

RAMSEY NASR LEEST: DECAMERONE VII, 2. Peronella verbergt haar minnaar in een wijnvat op het ogenblik dat haar man thuiskomt met een koper voor dat vat. Ramsey Nasr leest voor…

> Lees verder

De Decamerone van ITA en VPRO

Theater

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en de VPRO werken samen in een uniek online videoproject. De acteurs van ITA lezen de verhalen van ‘De Decamerone’ die tijdens de coronacrisis dagelijks online zullen verschijnen.

> Lees verder

Wereldpremière Kinderen van Nora

Theater

Met Nora schreef Henrik Ibsen een klassieker over een jonge vrouw die tot het besef komt dat ze heel haar leven alleen voor anderen heeft geleefd. Nora kiest voor onafhankelijkheid. Kinderen van Nora gaat op 5 april in première in ITA.

> Lees verder

Ivo van Hove regisseert Wie heeft mijn vader vermoord

Theater

Louis schreef met Wie heeft mijn vader vermoord een door woede gedreven liefdesverklaring aan zijn vader, die tevens een aanklacht is tegen de politieke elite die arbeiders als zijn vader verwaarlozen en in de steek laten.

> Lees verder

Firma MES: The Biggest Lawsuit on the Planet

Theater

Vanaf 11 maart is de nieuwe voorstelling The Biggest Lawsuit on the Planet te zien in Nederlandse en Belgische theaters. Hierin vertellen ze het verhaal van de zestienjarige Jayden F. die de Amerikaans regering aanklaagt voor de klimaatverandering.

> Lees verder