ITALive: De dingen die voorbijgaan

Theater

Na De stille kracht realiseerde Ivo van Hove met De dingen die voorbijgaan een tweede bewerking van een roman van Louis Couperus, dit keer in coproductie met Toneelhuis (Antwerpen).

> Lees verder

Recensie: Oedipus bij 10e ITALive

Theater

Wat is beter dan op zondagavond kijken naar een toneelvoorstelling? En dan nog wel een bewerking van het stuk Oedipus van regisseur Robert Icke gespeeld door het ITA ensemble? Ok één ding is beter. Daadwerkelijk naar het theater gaan.

> Lees verder

ZUBBtipt: Oedipus door ITA vanavond

Theater

Op zondag 21 maart is Oedipus van het ITA-ensemble aan de beurt. Na Medea, Wie heeft mijn vader vermoord, De stille kracht, Kings of war en Romeinse tragedies komt nu opnieuw eenmalig een publieksfavoriet van ons ITA-ensemble via ITALive.

> Lees verder

Recensie: La Reprise. Histoire(s) du théâtre (I)

Theater

Het stuk is opgebouwd als verslag van de acteurs en hoe ze hun rol vinden in het verhaal, de reconstructie van de moord op de homoseksuele Ihsane Jarf in 2012 in Luik, België. Ihsane beschermt een vrouw die door drie ‘mannen’ lastig word gevallen bij een club in de binnenstad.

> Lees verder

Lady Chatterley's Lover

Theater

In april presenteren Theatergroep De Warme Winkel en Frascati Producties de nieuwste voorstelling van Florian Myjer: Lady Chatterley’s Lover. Een queeste naar seksuele schaamteloosheid. De première is op vrijdag 9 april in de Dokzaal in Amsterdam.

> Lees verder

Toneel op televisie: Romeinse tragedies van ITA bij de VPRO

Theater

De VPRO zendt een 10-delige, speciaal voor televisie gemaakte bewerking van het zes uur durende stuk Romeinse tragedies van Internationaal Theater Amsterdam (ITA) uit. Het is de grootste productie ooit van regisseur Ivo van Hove en werd wereldwijd bejubeld.

> Lees verder

De Coproducers

Theater

Vanaf 2013 zijn twaalf verschillende theaters een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam De Coproducers om mid career makers in het vlakke vloer circuit te ondersteunen in een volgende stap in hun carrière.

> Lees verder

ITALive twee keer terug in maart

Theater

ITALive is na acht livestreams niet meer weg te denken uit het repertoire van het ITA. Spraakmakend grootschalig theater, toegankelijk voor iedereen in de hele wereld. En deze week twee nieuwe aankondigen voor de maand maart.

> Lees verder

Recensie: Romeinse Tragedies door ITA

Theater

Een van de (misschien wel de) beste voorstellingen van het ITA Romeinse Tragedies was terug zondag. Terug, maar dan op Livestream. ‘ITALive’ is een heerlijk alternatief deze lockdown. Met een voorstelling van 6 uur. Gelukkig op de bank thuis.

> Lees verder

ITALive: Romeinse tragedies

Theater

Na het succes van Medea, Wie heeft mijn vader vermoord, De stille kracht, Sign of the Times, ADEM, Kings of war en Weg met Eddy Bellegueule via ITALive dagen we ons nog verder uit met een livestream van onze grootste productie ooit: Romeinse tragedies.

> Lees verder

Het Grote InterviewTheater vanuit ITA

Theater

Het Grote InterviewTheater vanuit ITA: Wantrouwen, Argwaan en de Media. Tijd om het debat op 1 februari op scherp te zetten tijdens een livestream van Het Grote InterviewTheater vanuit ITA. Hoe (on)partijdig zijn onze media anno 2021?

> Lees verder

ITA: Cliënt E. Busken

Theater

Maria Kraakman debuteert in april 2021 als regisseur met Cliënt E. Busken, een monoloog gespeeld door Gijs Scholten van Aschat. De tekst is gebaseerd op de laatste roman van Jeroen Brouwers.

> Lees verder