Celia! bij ITA

Theater

In de nieuwe voorstelling Celia! ontmoeten twee Cubaanse iconen elkaar. Celia Sánchez is een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro. Celia Cruz vluchtte tijdens de Cubaanse revolutie naar Amerika en brak wereldwijd door als de ‘Queen of Salsa’.

> Lees verder

Ik het spijt van Wunderbaum

Theater

Op donderdag 7 maart gaat de voorstelling Ik het spijt van acteursgroep Wunderbaum in première
in Rotterdam. Wunderbaum maakt de voorstelling op basis van gesprekken met mensen uit verschillende landen over politiek en persoonlijk berouw.

> Lees verder

Instant Love van Via Berlin

Theater

Op zijn afwerkplek geeft de ruige King met zijn entourage een aantrekkelijke show voor het publiek. De vrouwen zijn mooi, de muziek ligt lekker in het gehoor en de fraaie woorden van King over de wereld waarin wij leven zijn prikkelend.

> Lees verder

Het Zwanenmeer keert terug bij Het Nationale Ballet

Theater

Het Zwanenmeer keert terug bij Het Nationale Ballet. De bejubelde versie van voormalig artistiek directeur Rudi van Dantzig ging in 1988 bij het gezelschap in première, en is de eerste en tot nu toe enige Nederlandse productie van het ‘ballet der balletten’.

> Lees verder

'Kroonjuweel' De stille kracht te zien in Amsterdam

Theater

Internationaal Theater Amsterdam heeft de afgelopen jaren drie romans van Louis Couperus op het toneel gezet. De dingen die voorbijgaan reist af naar Sint-Petersburg. De reprise van De stille kracht vindt plaats van 29 november t/m 8 december.

> Lees verder

Michiel Van Erp regisseert Het Hout bij ITA

Theater

Jeroen Brouwers verblijft als kind in een jappenkamp in Indonesië. Na de oorlog komt hij in Nederland in een pensionaat terecht. Het is strafkamp en concentratiekamp in één. Vele jaren later schrijft hij met de bekroonde roman Het hout deze ervaringen van zich af.

> Lees verder

Ivo van Hove regisseert Gillian Anderson

Theater

Gister werd bekend dat Gillian Anderson op West End de iconische rol van Margot Channing zal vertolken in de nieuwe theaterbewerking van All about Eve, de filmklassieker uit 1950. De regie is in handen van Ivo van Hove

> Lees verder

La voix humaine terug in Amsterdam

Theater

In de voorstelling belt een vrouw voor de laatste keer met haar ex-geliefde in een ultieme poging de breuk tussen hen ongedaan te maken. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog optimistisch en vanuit ontkenning, later wanhopiger en zelfdestructief.

> Lees verder

An evening with Hanya Yanagihara

Theater

Tijdens An evening with… in Internationaal Theater Amsterdam staat een interessante kunstenaar en zijn of haar werk centraal. In de editie op maandag 24 september is de Hawaiiaanse schrijfster Hanya Yanagihara gast.

> Lees verder

Reprise Kleine Zielen exclusief in Amsterdam

Theater

In de bewerking van De boeken der kleine zielen van Louis Couperus wordt ingezoomd op een familie die betere tijden heeft gekend. Verschillende generaties leven moeizaam samen onder een dak. Hun grote huis is spookhuis, gekkenhuis en ziekenhuis ineen.

> Lees verder

ITA: Scènes uit een huwelijk

Theater

Het ensemble van Internationaal Theater Amsterdam (ITA) start seizoen 18/19 met de publiekslieveling Scènes uit een huwelijk. Ivo van Hoves eerste regie van een tekst van Ingmar Bergman is sinds de première in 2005 uitgegroeid tot een evergreen.

> Lees verder

Van Hove en De Keersmaeker maken West Side Story in New York

Theater

Producent Scott Rudin maakt bekend dat Ivo van Hove West Side Story zal regisseren. De choreografie is in handen van Anne Teresa De Keersmaeker. West Side Story gaat op 6 februari 2020 in New York in première.

> Lees verder