Sign of the Times: De Strijd der Seksen

Theater

Het eerste programma deed veel stof opwaaien: Femke Halsema en Thierry Baudet gingen aan de hand van theatervoordrachten door Toneelgroep Amsterdam in gesprek over politieke identiteit.

> Lees verder

Coproductie TA & Toneelhuis: Vergeef Ons

Theater

Een schrijnende schets en humoristisch beeld van een maatschappij die haar eigen waarden onderuithaalt: alle hoekstenen ervan – gezin, familie, vriendschap – staan onder druk en zijn aan herdefinitie toe. Een soap-op-scène met een hoge dosis absurditeit.

> Lees verder

De dingen die voorbijgaan terug in Amsterdam

Theater

Toneelgroep Amsterdam heeft drie romans van Louis Couperus op het toneel gezet. De complete trilogie – Kleine zielen, De dingen die voorbijgaan en De stille kracht – is dit seizoen in Amsterdam te zien. De reprise van De dingen die voorbijgaan vindt plaats van 24 januari t/m 3 februari.

> Lees verder

Bellevue Backstage

Theater

Nieuw in de programmering: Bellevue Backstage, voorstellingen achter de schermen om 17:30 uur. Ergens onder de rollenzolder, tussen de balletvloeren en theaterlampen biedt Bellevue een podium aan theatermakers die zin hebben om klein te beginnen.

> Lees verder

Reprise Kings of war exclusief in Amsterdam

Theater

In Kings of war zijn de koningsdrama’s Henry V, Henry VI en Richard III samengevoegd tot één explosieve voorstelling over leiderschap. Ze laat zien hoe drie verschillende leiders, in tijden van crisis en oorlog, beslissingen nemen die het leven van duizenden beïnvloeden.

> Lees verder

De Stille Kracht terug in Amsterdam

Theater

Toneelgroep Amsterdam heeft de afgelopen jaren drie romans van Louis Couperus op het toneel gezet. De complete trilogie – Kleine zielen, De dingen die voorbijgaan en De stille kracht – is dit seizoen in Amsterdam te zien. De reprise van De stille kracht vindt plaats van 9 t/m 22 december.

> Lees verder

ZUBBtipt: Song from Far Away

Theater

Een jonge bankier wordt geconfronteerd met zijn verleden als hij wegens het onverwachte overlijden van zijn jongere broer terugkeert naar zijn geboorteplaats. Van alles en iedereen is hij vervreemd: van de stad waar hij ooit woonde, van zijn familie, van zijn vroegere geliefde.

> Lees verder

Geluk door de toneelschuurproducties

Theater

Regisseur Nina Spijkers (Don Carlos, Ivanov) maakt samen met een club jonge muzikale acteurs een aanstekelijke muziektheatervoorstelling over onze hedendaagse obsessie voor geluk.

> Lees verder

De Meiden terug in Amsterdam

Theater

Met De meiden van Jean Genet maakte de controversiële Britse toneel-, opera- en filmregisseur Katie Mitchell afgelopen seizoen haar regiedebuut bij Toneelgroep Amsterdam.

> Lees verder

Sign of the Times

Theater

Op maandag 29 januari trappen Toneelgroep Amsterdam, De Balie en Stadsschouwburg Amsterdam de nieuwe reeks Sign of the Times af met Femke Halsema en Thierry Baudet.

> Lees verder

Kings of war jr. terug

Theater

Kings of war jr. ging in april 2016 in première en werd in het kader van de Nederlandse verkiezingen in maart 2017 zeer succesvol hernomen. Dit seizoen is de voorstelling van 12 t/m 29 november wederom exclusief in de Stadsschouwburg Amsterdam te zien.

> Lees verder

Toneelgroep BAM! speelt Shopping/F*cking

Theater

Een wereld waarin alles, maar dan ook echt alles, te koop is. Een wereld waarin men consumeert vanuit een leegte, vanuit een drang om te bezitten – en hoe meer men bezit, hoe leger men zich voelt.

> Lees verder