Medea terug in Amsterdam

Theater

Een rauw, enerverend, maar ook duister-humoristisch stuk. Marieke Heebink won de Theo d’Or 2015 voor haar rol. De voorstelling is voor het vierde opeenvolgende seizoen te zien.

> Lees verder

Alleen als we samen mogen

Theater

Schrijver en verhalenverteller Martine Bakker en singer-songwriter Bobbie Wall bundelen hun krachten in Alleen als we samen mogen. In september gaat de show in première en is de release van het geïllustreerde boek met EP.

> Lees verder

Het Nationale Theater seizoen 2017-2018

Theater

Wat maakt ‘ik’ tot ik, ‘wij’ tot wij en ‘de ander’ tot de ander? En hoe gaan we met die ander en ‘het andere’ om? In theaterseizoen 2017-2018 zijn dat leidende vragen bij de producties van Het Nationale Theater.

> Lees verder

BAM speelt #Jeanne

Theater

Het Amsterdamse theatergezelschap Toneelgroep BAM! speelt #Jeanne, een bewerking van het beroemde verhaal van Jeanne d’Arc. De première vindt plaats op 14 juni in het Amsterdams Theaterhuis te Amsterdam.

> Lees verder

Het Holland Festival

Theater

Het Holland Festival haalt ieder jaar de grote meesters en de nieuwe sterren van de internationale podiumkunsten naar Amsterdam.

> Lees verder

Rumspringa

Theater

Rumspringa is het debuut van Iona Daniel en Rineke Roosenboom als Nieuwkomers bij Orkater. Ze slaan de handen ineen met de eigenzinnige rockband Shaking Godspeed in deze rock-opera.

> Lees verder

Een Meeuw door Toneelgroep Oostpool

Theater

Tsjechov slaat in zijn toneelstuk Een Meeuw precies de kwetsbare toon tussen komedie en tragedie aan. Toneelgroep Oostpool brengt deze klassieker met een topcast op 28 maart en 21 april naar de Koninklijke Schouwburg.

> Lees verder

Ibsen huis door de TA

Theater

Op basis van verschillende werken van Henrik Ibsen schrijft en regisseert Simon Stone een familiesaga over het moeizame maar onvermijdelijke samenleven van verschillende generaties onder één dak: Ibsen huis.

> Lees verder

Reprise Kings of War jr.

Theater

Na een reeks in april 2016 wordt de TA-juniorproductie Kings of war jr. in aanloop naar de verkiezingen hernomen in de Stadsschouwburg Amsterdam. Op 28 februari wordt de voorstelling drie keer gespeeld. Er zijn ook politici uitgenodigd.

> Lees verder

The Nation door het NT

Theater

Eric de Vroedt, start dit voorjaar met zijn groots opgezette theaterreeks The Nation. Een jaar lang werkt hij met zijn team aan een zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving.

> Lees verder

Jeanne d’Arc door Het Nationale Toneel

Theater

Op zaterdag 11 februari gaat Jeanne d’Arc in premiere in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg. Theu Boermans regisseert deze grootse klassieker over radicalisering en liefde.

> Lees verder

Recensie: De Warme Winkel

Theater

Een avond vol verwarring. En verwarring is waar De Warme Winkel om bekend staat. Ze gaan voor een manier van spelen waarbij wij als publiek niet weten waar de avond naar toe gaat. Ga kijken en blijf zitten, ook al begrijp je niet helemaal waarom.

> Lees verder