Van Hove en De Keersmaeker maken West Side Story in New York

Theater

Producent Scott Rudin maakt bekend dat Ivo van Hove West Side Story zal regisseren. De choreografie is in handen van Anne Teresa De Keersmaeker. West Side Story gaat op 6 februari 2020 in New York in première.

> Lees verder

Sign of the Times: Le nationalisme, c'est la guerre!

Theater

Speciaal voor de tweede editie van het Forum on European Culture regisseert Ivo van Hove de collagevoorstelling Sign of the Times: Le nationalisme, c’est la guerre! – naar de uitspraak van François Mitterrand.

> Lees verder

Bellevue Lunchtheater: Huzarenstuk

Theater

In Huzarenstuk staan bevriende acteurs Flip Filz en Bram Coopmans eindelijk samen op het toneel. Als twee figuranten op een filmset staan ze klaar voor “actie”. Maar worden ze wel gefilmd? Het zekere voor het onzekere nemend houden de mannen strijdbaar vol.

> Lees verder

Theater Na de Dam & Toneelgroep Amsterdam

Theater

In opdracht van Theater Na de Dam schreef Arnon Grunberg een nieuwe toneeltekst. Toneelgroep Amsterdam acteurs lezen deze tekst op 4 mei voor het eerst voor publiek in de Stadsschouwburg Amsterdam.

> Lees verder

Ivo van Hove: Theater van de Lage Landen tot Broadway

Theater

Dinsdag 1 mei wordt in de Stadsschouwburg Amsterdam het boek Ivo van Hove: Theater van de Lage Landen tot Broadway van Emile Schra feestelijk aan de pers gepresenteerd. Van Hove neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

> Lees verder

Ivo van Hove regisseert Een Klein Leven

Theater

Volgend seizoen regisseert Ivo van Hove de bestseller Een klein leven. Voor Van Hove is Een klein leven het ultieme boek over pure vriendschap maar ook over de levenslange pijn van systematisch seksueel misbruik.

> Lees verder

Recensie: Oedipus door de Toneelgroep Amsterdam

Theater

Oedipus in een bewerking van de Toneelgroep Amsterdam. De drang van Oedipus om de waarheid boven water te krijgen en de manier waarop de toevalligheden elkaar op volgen zorgen voor een spannende thriller met een weergaloze climax.

> Lees verder

Recensie: Vergeef ons door de Toneelgroep Amsterdam

Theater

In essentie is Vergeef Ons een familiedrama. Wanneer wij het verhaal binnen stappen is er een dodelijk ongeluk gebeurd waarbij de broer van hoofdpersoon Harry Silver de schuldige partij is. Wanneer Harry probeert zijn broer en daarmee zijn familie te helpen gaat het aan alle kanten fout.

> Lees verder

Joris Luyendijk: Eerlijk gezegd

Theater

Journalist-en schrijver Joris Luyendijk gaat in gesprek met beroemde auteurs in Theater aan het Spui in Den Haag. Griet Op de Beeck, bekend van de bestseller Vele hemels boven de zevende, bijt op woensdag 25 april om 20.15 uur het spits af.

> Lees verder

De Affaire door de Firma MES

Theater

Bij De Affaire word je ontvangen op een spannende locatie net achter De Grote Markt in Den Haag. Vervolgens ga je, met koptelefoon, op ontdekkingstocht door de stad. Eerst samen, dan alleen.

> Lees verder

Nederlandse première Vergeef ons

Theater

Een schrijnende schets en humoristisch beeld van een maatschappij die haar eigen waarden onderuithaalt: alle hoekstenen ervan – gezin, familie, vriendschap – staan onder druk en zijn aan herdefinitie toe. Een soap-op-scène met een hoge dosis absurditeit.

> Lees verder

Het Nationale Theater presenteert Ondine

Theater

De zomer van 2018 staat in het teken van spektakelstuk Ondine. Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool trekken alles uit de kast voor dit romantische watersprookje dat op zaterdag 23 juni in première gaat in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

> Lees verder