Bouke's Must-Z Movies (week 31)

1 augustus 2013, 11:04 | Jeroen

Elke week worden de bioscopen weer overspoeld door een nieuwe lading films. In deze bijdrage lees je welke van de nieuwe films je moet gaan zien. Ik kijk naar de reputatie van de betrokken filmmakers en acteurs, maar ook naar de geruchten en recensies die al aan zijn komen waaien.

Het internet is weer vol buzz over de 23-jarige actrice Emma Watson. Zij diende haar tienerjaren uit in de succesvolle reeks Harry Potter-films. Dat leverde haar een enorme schare fans op, die ook haar carrière na Hermione op de voet volgen. Nu ze te zien is in The Bling Ring, in een wat meer gewaagde rol levert dat veel extra aandacht op voor zowel de film, als de actrice. Zelf heb ik de hype rond Harry Potter langs me heen laten gaan, maar ik heb wel de twee films gezien die ze daarna maakte: My Week with Marilyn en The Perks of Being a Wallflower. Beide films waren aardig, maar niet heel indrukwekkend, net als de rollen die Watson erin vervulde. Ik ben dus nog niet verkocht, maar laat me graag verrassen.

The Bling Ring

Sinds Lost in Translation ben ik fan van Sofia Coppola. Wat mij betreft, is ze een van de meest unieke regisseurs die op dit moment werkt. Nu was Lost in Translation natuurlijk een grote hit, die door bijna iedereen goed ontvangen werd, maar bij de opvolgers was dat minder het geval. Zowel Marie Antoinette als Somewhere werden door sommigen verdedigd, en door anderen afgebrand. Mijn mening over Coppola is niet veranderd door deze films, dus ik raad ook de The Bling Ring van harte aan. Helaas is in dit geval wel raadzaam om te vermelden dat ook deze film niet veel lof toegezwaaid krijgt van critici. De film handelt over een groep tieners die zich richten op het inbreken in huizen van bekende sterren. Vanwege hun obsessie met deze mensen zijn ze namelijk altijd precies op de hoogte wanneer hun huizen verlaten zijn.

The Heat

Waarschijnlijk zal The Heat de zomer van 2013 afsluiten als meest succesvolle komedie van het seizoen. Gelukkig, want anders, had Adam Sandler met die eer gaan strijken en dat verdient hij gewoon niet. In The Heat vormen Sandra Bullock en Melissa McCarthy een ongelukkig team, de ene een keurige FBI-agent en de ander een straatagent uit Boston. McCarthy mag zich een van de succesvolste filmkomieken van het moment noemen en The Heat lijkt een goed voorbeeld te zijn van het soort komedie waarmee zij die successen verwerft.

Jour de Fête

Een komiek van een heel ander kaliber was Jacques Tati. Hij wordt door filmhistorici in een adem genoemd met grote avantgardistische filmmakers als Robert Bresson en Michelangelo Antonioni. Dat zal je niet vaak horen van Melissa McCarthy en Adam Sandler, maar Tati was dan ook niet vergeten dat komedie ook op zijn minst maatschappijbeschouwend en liefst zelfs maatschappijkritisch moest zijn. Heel veel komieken weten dat nog steeds wel, maar in komische films lijkt het soms wel taboe geworden om mensen aan het denken te zetten. _Jour de Fête is de eerste speelfilm van Tati uit 1949. Andere klassieke films van de meesterkomiek zullen de rest van de zomer in speciale programma’s worden vertoond in verschillende filmhuizen en bijvoorbeeld filmmuseum EYE in Amsterdam.

Van de films van vorige week ben ik Blancanieves (lees de recensie hier) gaan zien. Deze week ga ik een poging wagen om The Bling Ring te zien. Mocht jij een van de aanraders zien, laat dan hieronder weten wat je ervan vond.



Share |

Gerelateerde artikelen