Betweter Festival 2021

Stijl

Op 1 oktober is het Betweter Festival terug in TivoliVredenburg. Samen met wetenschappers en artiesten onderzoeken bezoekers de grote vragen van vandaag en de wereld van morgen.

> Lees verder

Online livestream Envisioning Other Futures

Stijl

Het multidisciplinaire online en offline platform voor speculatieve fictie Other Futures bereidt haar tweede editie voor in november 2021. De presentatie op 18 feb is een van de evenementen in aanloop naar het festival en de tentoonstelling in het najaar.

> Lees verder

IDFA DocLab

Stijl

De veertiende editie van IDFA DocLab presenteert als vanouds meer dan 35 van de beste interactieve en immersieve documentaires. do {not] touch is online en fysiek te bezoeken van vrijdag 20 tot en met zondag 29 november 2020.

> Lees verder

VRDays Europe

Stijl

Duik in de wereld van VR/AR/XR tijdens VRDays Europe op 4, 5 en 6 november. Hoor hoe tech-experts van o.a. Google, HTC, MIT, Stanford University en Unity de toekomst zien. Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij innovatie in en uit ons eigen land.

> Lees verder

Zero Latency VR Nederland start bouw in Rotterdam

Stijl

Een voormalige garage op het Rotterdamse Marconiplein wordt door Zero Latency VR Nederland getransformeerd tot een baanbrekende virtual reality-arena, die half januari 2020 de deuren zal open.

> Lees verder

Amsterdam Tattoo Convention

Stijl

Voor de vijftiende keer zal in RAI Amsterdam weer de Amsterdam Tattoo Convention plaatsvinden. Met ruim 350 tatoeëerders uit binnen- en buitenland belooft het weer een waar spektakel te worden.

> Lees verder

House of Animal Awards 2019

Stijl

Cabaretier Guido Weijers en radiomaker Giel Beelen hebben een groot hart voor dieren. Aan de vooravond van dierendag, op donderdag 3 oktober, reiken zij House of Animal Awards uit. Dit zijn Oscars voor media die in het afgelopen jaar aandacht hebben besteed aan dierenwelzijn.

> Lees verder

Crossing BorderXBorder Sessions

Stijl

Dit jaar een speciaal thematisch programma op de donderdagavond 31 oktober in Theater aan het Spui. Deze avond wordt gepresenteerd door Crossing Border en Tech Culture zusterfestival Border Sessions.

> Lees verder

De jonge Rembrandt van Onno Blom

Stijl

In De jonge Rembrandt laat de veelgeprezen biograaf Onno Blom zien hoe Rembrandt in het vroegzeventiende-eeuwse Leiden tot wasdom kwam – en vertelt zo het prachtige verhaal van een stad en haar beroemdste zoon.

> Lees verder

Peaky Blinders bordspel

Stijl

Reis terug naar de gouden jaren ’20 van Birmingham. Speel je eigen rol in een oorlog tussen verschillende facties. Verhoog je charisma, kracht en intelligentie om je vijanden te verslaan en je missies te volbrengen.

> Lees verder

Nominaties Best Social Awards 2019

Stijl

Over een maand vindt de zesde editie van The Best Social Awards plaats: op 12 en 13 juni worden de meest creatieve, grappige en innovatieve makers en hun content beloond met de belangrijkste social media prijzen van Nederland.

> Lees verder

Kunstenaars Trio AAA lanceren Limited edition t-shirts

Stijl

Kunstenaarstrio AAA, werken al 10 jaar samen. Het zijn drie creatieve geesten met dezelfde ideeën en een passie voor kunst. Om op een laagdrempelige manier hun kunst aan een groot publiek bekend te maken lanceren ze samen met Collect The Label vier limited edition t-shirts.

> Lees verder