Recensie: Into the Woods

Theater

“Er was eens …” een tiental sprookjes in de mix. Met een sterrencast, vijftienkoppig orkest centre-stage en fluitende vogeltjes gaat Sondheims Into the Woods duidelijk richting happy end. Maar wat gebeurt er ná “en ze leefden nog lang en gelukkig”?

> Lees verder

Recensie: De Warme Winkel

Theater

Een avond vol verwarring. En verwarring is waar De Warme Winkel om bekend staat. Ze gaan voor een manier van spelen waarbij wij als publiek niet weten waar de avond naar toe gaat. Ga kijken en blijf zitten, ook al begrijp je niet helemaal waarom.

> Lees verder

Recensie: Emilia Galotti door TA-2

Theater

Emilia Galotti, een 18e eeuws drama, krijg een eigentijds en soms komische bewerking onder regie van Maren E. Bjørseth. Het verschil tussen de burgerij en de welgestelden van deze wereld is het leidende thema in het stuk.

> Lees verder

Recensie: A Chorus Line

Theater

A Chorus Line is zesde in het rijtje van langstlopende Broadwayshows ooit met meer dan 6000 voorstellingen tussen 1975 en 1990. Als musicalliefhebber moet je A Chorus Line gezien hebben.

> Lees verder

Recensie: De Meiden door de TA

Theater

Het lijkt vanaf het begin van het stuk een droom te zijn voor de Poolse dienstmeiden Solange en Claire, gespeelt door Chris Nietvelt en Marieke Heebink. Ze spelen een raar rollenspel waarbij ze telkens hun mevrouw vermoorden.

> Lees verder

Recensie: De Dingen die voorbijgaan

Theater

Na zijn regie van De Stille Kracht is De Dingen die Voorbijgaan het tweede project van het Couperus drieluik van Ivo van Hove voor de Toneelgroep Amsterdam. Het stuk draait om lust. Seksuele lust die niet te beteugelen is.

> Lees verder

Wish you were here: (on)vrijheid II

Theater

Na een avond over (on)vrijheid in relaties, stond gisteravond sociale (on)vrijheid centraal. Kunnen we allemaal vrij zijn of is de vrijheid van de een, de onvrijheid van een ander?

> Lees verder

Recensie: Hair

Theater

“Een Hair van nu” beloofde producent Albert Verlinde in maart. Op zondag 25 september was de première en ZUBB was bij de try-out. Er staat inderdaad een bruisende show in een eigenzinnige bewerking met een donker randje.

> Lees verder

Recensie: Dadodans - Kokers

Theater

Kokers is een beeldende, muzikale dansvoorstelling over plezier maken, uitdagen, troosten en er voor elkaar zijn. Wederom werkt Gaia Gonnelli samen met componist Wiebe Gotink.

> Lees verder

Recensie: Husbands and Wives door TGA

Theater

Het Holland Festival zit er al weer op en de Toneelgroep Amsterdam kon uiteraard niet missen. Gekozen is voor een toneeladeptatie van de film Husbands and Wives van Woody Allen.

> Lees verder

Recensie: De andere Stem

Theater

Het stuk De Andere Stem het weerwoord op de monoloog La voix humaine van Jean Cocteau. Ramsey Nasr vroeg na het zien van ‘La voix’ regisseur Ivo van Hove of hij het mocht schrijven.

> Lees verder

Recensie: Bakken met data door Harrie Keusters

Theater

Big data is hot. Geheel verrassend is het daarom niet dat Bakken met data van Harrie Keusters twee keer is uitverkocht. Wel verrassend is de manier waarop Keusters zijn publiek weet te raken door een mix van informatie en persoonlijke verhalen.

> Lees verder