Albumrecensie: The Wooden Sky - Let's Be Ready

Muziek

Voorafgaand aan het opnemen van Let’s Be Ready vroeg The Wooden Sky uit Toronto zich af of ze moesten stoppen of doorgaan? Gelukkig voor ons besloten ze door te gaan! Let’s Be Ready is eindlijst materiaal geworden.

> Lees verder

Albumrecensie: Rachel Sermanni - Tied To The Moon

Muziek

Tied To The Moon is een welkome aanvulling op het sprookjesachtige Under Mountains, een verdieping en verrijking van het geluid van Sermanni. Het zal wellicht een paar luisterbeurten duren voordat alles landt, maar het loont de moeite.

> Lees verder

Albumrecensie: Wolf Alice - My Love is Cool

Muziek

Wolf Alice bestaat uit Ellie Rowsell, Joel Amey, Joff Oddie en Theo Ellis uit Noord-Londen en wordt gelabeld met folk en grunge. Deze eigenzinnige band bracht eerst een aantal EP’s uit, voordat My Love is Cool deze week eindelijk verscheen.

> Lees verder

Albumrecensie: We Were Evergreen - Towards

Muziek

We Were Evergreen is afkomstig uit Parijs en ze wonen tegenwoordig in Londen. Ze bestaan al een tijd, brachten een aantal EP’s uit, maar nu is er dan ook een album: Towards, geproduceerd door alt-J producent Charlie Andrew en dat is te horen.

> Lees verder

Albumrecensie: Close Talker - Flux

Muziek

Indie rock liefhebbers opgelet, Close Talker is een nieuwe Canadese band waarvan deze week het debuut Flux is verschenen. Ze maken ruimtelijke, ritmische en meerstemmige muziek die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Local Natives.

> Lees verder

Albumrecensie: The Staves - If I Was

Muziek

Na de eerder verschenen EP Blood I Bled volgde afgelopen week het tweede album van de zussen Staveley-Taylor met de titel If I Was. De productie van dit album is gedaan door niemand minder dan Justin Vernon, beter bekend als Bon Iver.

> Lees verder

Albumrecensie: Satellite Stories - Vagabonds

Muziek

Morgen verschijnt het derde album Vagabonds van de Finse indie band Satellite Stories. Is de wereld anders na het horen van dit album? Nee. Hij is echter wel een stuk zonniger en dat is ook wel fijn zo aan het begin van de lente!

> Lees verder

Albumrecensie: Marilyn Manson - The Pale Emperor

Muziek

Onlangs verscheen The Pale Emperor, het alweer negende studioalbum van Marilyn Manson en de opvolger van de ietwat tegenvallende achtste plaat, Born Villain uit 2012. De vraag is dan ook of Manson het nog kan..?!

> Lees verder

Albumrecensie: Orange Maplewood - Just Another Fairytale

Muziek

Het debuut Just Another Fairytale van de Nederlandse band Orange Maplewood is een rockplaat die, ondanks oudere en bekende inspiraties uit de jaren ’90, erg nieuw en verfrissend klinkt. Een sprookjes debuut!

> Lees verder

Albumrecensie: The Indien - Cologne EP

Muziek

Onlangs verscheen de debuut EP Cologne van de Haagse band The Indien. Naast de single Done staan er op de EP nog drie liedjes: Trouble, Fire en The More You Try. Het geheel werd opgenomen in Köln in Duitsland.

> Lees verder

Albumrecensie: Peter Kernel - Thrill Addict

Muziek

Peter Kernel is een duo, bestaande uit Barbara Lehnhoff en Aris Bassetti. Thrill Addict is een opmerkelijk album. Kunstige en eigenzinnige uptempo indie rock, waarbij de afwisseling van mannelijke en vrouwelijke zang goed uitpakt.

> Lees verder

Albumrecensie: PHOS - Never Obsolete

Muziek

De Utrechtse singer-songwriter Eveline Vroonland presenteert dit weekend op Eurosonic Noorderslag haar debuutalbum Never Obsolete. Afgelopen jaar wist PHOS, toen nog onder haar eigen naam, al de nodige aandacht te trekken.

> Lees verder