Theater
Strakke pasjes, veel vocaal geweld en indrukwekkend podiumgebruik. The Bodyguard, in het Beatrixtheater, is tot in de puntjes verzorgd. Iets anders verwacht je ook niet wanneer Stage Entertainment met een nieuwe musical komt.
Strakke pasjes, veel vocaal geweld en indrukwekkend podiumgebruik. The Bodyguard, in het Beatrixtheater, is tot in de puntjes verzorgd. Iets anders verwacht je ook niet wanneer Stage Entertainment met een nieuwe musical komt.
Klein, intiem theater over verlies. Dat is LOS van Het Zuidelijk Toneel in een notendop. Het is een voorstelling die je raakt, maar ook met een knagend gevoel laat zitten.
Daniël Arends heeft het trucje door. Dat levert in de reprise van Carte Blanche niet alleen een duidelijke rode draad op, maar ook mijmeringen over hoe ver je door kunt groeien.
De Toneelgroep Amsterdam en regisseur Ivo van Hove zijn aan de Couperus trilogie begonnen. Met van Hove aan het roer is kwaliteit gegarendeerd. Ook de scenografie en licht is weer indrukwekkend van Jan Versweyveld.
Richard III van Theatergroep Oostpool in de regie van Joeri Vos kent enkele prachtige vondsten en een originele enscenering. Het sterke spel van Roland Haufe domineert de voorstelling.
Ver van het festivalterrein staat de Brouwketel. Hier op locatie is een van de spektakelstukken van Festival Boulevard te vinden: Stad der Blinden van Theater Utrecht. Een “indringende audiovisuele ervaring op locatie” aldus de website.
Ook dit jaar in Den Bosch een bont palet aan theatermakers, dansers en andere podiumkunstenaars voor het theaterfestival Boulevard. Zoals ieder jaar wordt het festivalterrein aan de Parade geflankeerd door een dozijn tentjes.
In 80 minuten afrekenen met het cynisme. Dat is het doel van De No Future Show van De Bloem van de Natie. Naar eigen zeggen maakt De Bloem van de Natie “filosofisch, kolderiek, direct en persoonlijk theater”
Walter de Kok is een van de vijf genomineerden voor de Fontys entreeprijs 2015 met zijn afstudeervoorstelling Hero on high f*cking heels. Deze muziekvoorstelling is zeker een kanshebber.
Wat een uitdaging om drie stukken van Shakespeare voor een avondvullend programma te vertalen, (her)schrijven en op te voeren. De mensen bij de Toneelgroep Amsterdam gaan het aan. Lees hier hoe ze het ervan afbrengen.
“Ik ben daar geboren… de eerste keer” zegt de vader. Daar gaat Ochtendzee over. Over migranten, jezelf opnieuw uitvinden en over hoe je herinneringen jouw bestaan vormen. Het is een verhaal verteld met woord en beeld, maar vooral met muziek.
Narnia is een coproductie van de Junior Company van Het Nationale Ballet en ISH. Gekozen is een bewerking te maken van het fantasievolle Narnia van C.S. Lewis. De voorstelling is een mix van ballet en hiphop.